pralines choQola
Hieronder maak je kennis met ChoQola één van onze favoriete producten van onze partner My Food My Kingdom. Een gezonde chocolade? Ja, het bestaat! Zijn jullie net zo enthousiast als wij waren? Lees dan snel verder.

Geef jezelf en je kinderen de kans om heerlijk gezond te snoepen!

Met ChoQola kan dat zonder schuldgevoel!

“Chocolade is goed voor je”, hoor je vaak zeggen. Cacao heeft inderdaad zijn goede eigenschappen, maar de meeste commerciële chocolades, met alles er op en er aan, dat is dikwijls een ander verhaal.

Het is de missie van My Food My Kingdom om de allerlekkerste en gezondste chocolade te maken die er is! Eentje die échte gezonde producten bevat; zonder enige toevoeging van geraffineerde suikers, bewaarmiddelen, goedkope vulling en chemische stoffen die ons lichaam niet “herkent” en een nadelig effect heeft op onze gezondheid… ChoQola werd geboren! Het is zo’n vernieuwende benadering naar chocolade, dat ze er terecht trots op mogen zijn!

 

In my kingdom chocolate is a healthy food

ChoQola zit boordevol biologische en ‘rauwe’ producten zoals noten, kokosolie, cacao, carobe, dennenhoning, himalayazout en kruiden. Zo blijven alle voedingsstoffen behouden en krijg je het beste wat de natuur je te bieden heeft! Beter kan niet!

Wie de ChoQola van My Food My Kingdom geproefd heeft, is verkocht! Iedereen is aangenaam verrast hoe lekker ChoQola is en toch vergelijkbaar met de traditionele chocolade! Maar dan zonder dat plakkerige suikergevoel…

ChoQola wordt blijkbaar ook goed verdragen door diabetici, zowel type 1 als 2. Test voor alle zekerheid altijd de hoeveelheid die je kan verdragen uit…

Cacao is gezond, je moet er gewoon iets geweldigs mee weten te maken!

En dat kan de voedingsindustrie niet. Zij willen vele zaken uit de natuur perfectioneren door ze te isoleren en manipuleren.

Bij My Food My Kingdom respecteren ze juist de natuurlijke eigenschappen van de ingrediënten en zoeken daar het perfecte concept voor.

Zo is ChoQola tot stand gekomen!

pralines choQola

Meerdere variëteiten

Momenteel heeft My Food My Kingdom 3 variëteiten op punt staan met pure en overwegend rauwe ingrediënten:

  • The Original: pure chocoladesmaak
  • Milky Raw: zachte chocoladesmaak, eerder zoals melkchocolade
  • Royal Raw: met koudgeperste kokosolie, lichte kokos- en zachte chocoladesmaak

Dit ChoQola product bevat: (koudgeperste of stoomontgeurde) kokosolie, (rauwe) cacao, carobe, ongeroosterde cashewnoten en amandelen, dennenhoning, himalaya zout en kruiden.

Werkwijze

Deze ChoQola kan je op verschillende manieren gebruiken: in koelkast of liever nog diepvriezer als pralines! Lopend voor een “chocoladefondue”, als saus voor desserten, als een soort ganache, op algemene kamertemperatuur voor broodbeleg of om truffels te maken… of je kan hem gewoon uitlepelen…

Laat de ChoQola indien nodig nog even au bain marie smelten in deze glazen pot. Giet je vloeibare ChoQola in een vormpje en laat het hard worden in de diepvriezer (of koelkast). Na ongeveer een uur kan je opnieuw vormpjes vullen. Bewaar de pralines in de vriezer (of koelkast).

Deze ChoQola smelt sneller dan andere chocolades, omdat er veel belang wordt gehecht aan de gezonde ingrediënten die bijgevolg een lager smeltpunt hebben. Maar of je je “snoepje” uit de kast of de diepvriezer haalt, het is gewoon té lekker om te laten liggen!

chocolade shop

ChoQola, geen vulling maar voeding

pralines choQola

De ingrediënten nader bekeken

Wat zijn de eigenschappen van de ingrediënten? Waar zijn ze goed voor?

Kokosolie

Er is een interessante blog te lezen over kokosolie: Het kokos(olie)wonder

ChoQola bevat veel kokosolie wat een lager smeltpunt heeft dan cacaoboter. Daarom dat je hem best in de diepvries bewaart eens ze in vormpjes gegoten zijn.

Ze bevat geen gehydrogeneerde oliën die ervoor zorgen dat je chocoladereep niet snel zal smelten… deze oliën zijn zeer nefast voor je gezondheid en daar blijven ze ver van af!

Je kan de chocolade zowel met extra virgin kokosolie als stoom ontgeurde kokosolie verkrijgen. De 2 soorten kokosolie mag je als gezond beschouwen!

Hieronder vind je een opsomming waar kokosolie zoal goed voor is. In tropische landen wordt kokos al heel lang aanzien als een “wonderboom”, omdat kokos veel geneeskrachtige eigenschappen heeft.

Kokos beschermt, werkt gezondheidsbevorderend en wordt ook gebruikt in behandelingen bij:

  • huidaandoeningen en -ziekten
  • hart- en vaatziekten
  • osteoporose, kokosolie stimuleert opname van calcium en magnesium
  • cholesterol
  • diabetes, reguleert bloedsuikerspiegel pieken en geeft energie, versterkt werking van insuline
  • allerlei vormen van kanker; stimuleert witte bloedcellen die kanker bestrijden
  • alzheimer en dementie
  • Hiv en aids
  • immuunsysteem verhogen, zowel bij pasgeboren baby’s als verzwakte mensen
  • overgewicht en ondergewicht; reguleert gewicht
  • energietekort, chronische vermoeidheid
  • virussen en bacteriën; o.a. griep, herpes
  • ontstekingen; o.a. long-, tandvlees-, blaasontstekingen
  • prostaatvergroting en nieraandoeningen
  • parasieten
  • darmproblemen allerlei, aangezien het ook gemakkelijk opgenomen wordt en verteerd, mal absorptie van darmen, ziekte van Crohn
  • schimmelinfecties, ontstekingsremmende werking
  • (voedsel)allergieën
  • gal-, lever- en schildklierproblemen, ook bij verwijdering van gal en stofwisselingsproblemen
  • haar problemen, roos
  • zonnecrème en after sun, leert huid omgaan met zon ipv zon af te blokken, stilaan opbouwen
  • algemene veroudering vermits de olie geen toxische stoffen afgeeft bij verhitting
  • neemt vetoplosbare vitamines goed op
  • algemene ontgifting

Een hele lijst van voordelen van kokosolie, zowel inwendig als uitwendig gebruik. Om maar aan te tonen dat kokosolie een veelzijdige en gezonde olie is waar men graag gebruik van maakt.

Himalaya zout

Himalaya zout is een natuurlijk, niet geraffineerd zout en zit boordevol mineralen! Natuurlijke, gezonde zouten helpen je aan een gezonder lichaam! Dus wees niet bang om er regelmatig wat van te gebruiken in je dagelijkse leven. Dit zout is niet behandeld met anti klontermiddel en andere additieven (wat met gewone zouten wel gebeurt), maar bevat 100% himalaya zout. Bewerkt of geraffineerd zout werkt schadelijk op de gezondheid, natuurzouten dragen bij aan een betere gezondheid.

  • zeer rijk aan spoorelementen en mineralen
  • rijk aan magnesium, calcium, zwavel en ijzer
  • heeft positief effect op bloeddruk integenstelling tot gewoon tafelzout
  • bevordert stofwisseling en brengt lichaam in harmonie
  • ontgift het lichaam

Carobe

Carobe is een gezonde en voedzame vervanging van cacaopoeder.

  • Waar cacao de hypoglykemie verhoogt, reguleert carobe ze.
  • Bevat geen stimulerende stoffen
  • stabiliseert bloedsuikerspiegel
  • goede stofwisseling
  • vezelrijk; bestrijdt diarree en bevordert spijsvertering
  • anti depressieve werking
  • bevat veel calcium, magnesium, fosfor, kalium, mangaan, barium, koper, nikkel en ijzer
  • goede verhouding van essentiële vetzuren, veel antioxidanten, dus goed tegen kanker en voor een sterker immuunsysteem
  • rijk aan vitamines A, B en D
  • bevat geen oxaalzuur dat de opname van calcium kan tegenhouden
  • smaakt zoeter dan cacao, dus minder zoetstof dient toegevoegd te worden

Cacao

Een gedeelte van de (rauwe) cacao werd in ChoQola vervangen door carobe, aangezien veel cacao op zich ook enkele nadelige effecten kan hebben zoals overstimulatie van bijnieren door de cafeïne. Alsook migraine, constipatie of algehele overgevoeligheid… Maar cacao heeft ook wel zijn voordelen!

Olie van rauwe cacao smelt bij kamertemperatuur, deze olie is ook goed voor je lichaam.

  • rijk aan magnesium, koper en vit P
  • rijk aan anti oxidanten, goed tegen kanker
  • gunstig effect op cholesterol en hart
  • stimuleer nieren
  • anti depressieve werking
  • flavonoïde reguliert bloeddruk

Cacao op zich is dus wel gezond. Let vooral op welke cacao of chocolade u eet. Rauwe cacao bevat de meeste voedingsstoffen. En sommige (industriële) cacaopoeders zijn ook behandeld met chemicaliën.

Cashewnoten en amandelen

In ChoQola gebruik van ongeroosterde noten om ook hier het maximale uit je voeding te krijgen. Hoe puurder je ingrediënt, hoe gezonder.

Zowel de cashewnoten als de amandelen hebben een vergelijkbare werking:

  • rijk aan magnesium, koper, mangaan, kalium, seleen, fosfor, zink, ijzer,
  • Eiwitrijk
  • rijk aan vitamine B complex, E en K
  • goed tegen hart- en vaatziekten
  • goed tegen diabetes
  • goed tegen galstenen
  • goed tegen obesitas
  • hoog in antioxidanten

Dennenhoning

We produceren bij lagere temperaturen, om de goede eigenschappen van honing en andere ingrediënten zo goed mogelijk te behouden.

  • rijk aan mineralen, ijzer en mangaan
  • geeft energie en reguleert de bloedsuikerspiegel
  • rijk aan magnesium, kalium en zink
  • sterke anti-bacteriële werking voor bv luchtwegeninfecties
  • goed bij stemproblemen
  • goed tegen infecties, ook die van urinewegen
  • goed ontsmettingsmiddel voor de huid
  • goed tegen maag- en darmproblemen, leverproblemen, bloedarmoede, allergieën, gewrichtsproblemen
  • voorgeschreven staat om honing niet aan kinderen onder 1 jaar toe te dienen, maar de hoeveelheden in deze chocolade zijn niet groot.

Glycemische index

Een kleine aandacht wens ik nog te leggen op de glycemische index die aangeeft aan diabetici welke suikers ze bijvoorbeeld best mijden of niet.

Er kan niet gewoon zwart wit gekeken worden naar dit onderwerp.

Enerzijds heb je voor chemische zoetstoffen een hele lage glycemische index, maar je bent jezelf stilaan aan het vergiftigen omdat het lichaam deze stoffen niet als natuurlijk herkent. Anderzijds huiveren diabetici van bijvoorbeeld honing omdat het een hogere GI heeft.

Maar er dient ook naar het volledige plaatje gekeken te worden. Als je goede vetten en eiwitten combineert met een (liefst natuurlijk) zoetmiddel, dan zorgen die eiwitten en oliën er voor dat de suikers ook veel trager opgenomen worden en veel minder schommelingen veroorzaakt. Als je natuurlijk koekjes gaat eten, dan eet je koolhydraten (= snelle suikers) met nog eens extra suikers die voor grote schommelingen gaan zorgen natuurlijk. Alles hangt af hoe je suikers combineert met eiwitten, vetten en koolhydraten. Alles werkt ook anders samen dan bv apart…

Ondertussen werd ChoQola getest door een zwaar diabeet type I, en ze ondervond geen problemen bij het eten van kleine hoeveelheden choQola! Terwijl ze voor alles moet spuiten… goed nieuws uit de praktijk dus!

ChoQola The Original
ChoQola Milky Raw ChoQola Royal Raw

Voedingswaarde per 100g choQola ‘Milky Raw’:

energie 628kcal, vetten 55g, verzadigde vetten 6g, koolhydraten 24g, suikers 19g, voedingsvezels 5g, eiwitten 9g, natrium 0g, zout 0,2g

We willen je er graag op wijzen dat we kwalitatief hoogstaande ingrediënten gebruiken die een mens VOEDEN met gezonde nutriënten. Persoonlijk zijn wij geen voorstander van calorieën tellen. Zo geeft de voedingswaarde van een product je geen enkele indicatie over de kwaliteit van het product en of het bijdraagt tot een goede gezondheid.

Wat VEEL belangrijker is, is dat je de JUISTE en VOLWAARDIGE voedingsstoffen binnenkrijgt. Dan ben je sneller verzadigd en eet je ook minder!

pralines choQola