Gezondheid

Hoe zelf choQola pralines maken?

blog hoe choQola pralines makenBen jij ook verslaafd aan chocolade? Maak dan hier kennis met choQola, chocolade die buitengewoon lekker is en veel gezonder dan een doorsnee chocolade! Dat was ook de bedoeling van de makers Freya Wygaerden en Callan Correo van MyFood My Kingdom. Zij wilden een chocolade maken die een groot verschil kan maken in de gezondheid en genot van mensen zodat gezond (en suikervrij en rommelvrij) leven ook lekker kan zijn.

Hieronder vinden jullie het recept voor hun homemade pralines met choQola.

homemade pralines

Vermits choQola een ander smeltpunt heeft dan de doorsnee chocolade, verkopen zij het ook in een geheel ander concept, nl je maakt je eigen chocolade hapje thuis zoals jij wil. Meer tips en ideetjes kan je op hun blog vinden. Maar nu gaan we even terug naar de basis… hoe maak je simpelweg de pralinetjes? Pralines met aparte vulling vind je hier, gewoon chocolaatjes in vormpjes maken, gaan we aan de hand van o.a. een video uitleggen.

 

Video

In deze video kan je visueel kennis maken met chocolaatjes maken van choQola!

Check of de inhoud in de pot vloeibaar is. Indien nodig vul je een pannetje met warm water, plaats je de pot (of schep je een deel in een ander hittebestendig potje) in dit warme water (au bain marie) en wacht je enkele minuten tot de inhoud van de pot choQola weer vloeibaar is geworden.

Zet de pot nooit rechtstreeks op het vuur, dan verbrandt de chocolade. Verwarm de inhoud niet boven de 42°C om alle voedingsstoffen, mineralen, vitamines en enzymen optimaal te benutten (raw principe)

Goed doorroeren zodat je een egale vloeistof verkrijgt, zonder bezinksel. Giet nu de choQola in de door u gekozen vorm en plaats deze vorm in de diepvries. Na minimaal 1 uur is uw zelfgemaakte praline klaar voor consumptie… Smakelijk!

TIP: choQola is ook overheerlijk als chocolade fondue, truffels, chocolade topping, choco enz…

Klik hier om een potje choQola aan te schaffen en deze pralines uit te proberen! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *